Uzaylılar Don Sever

Fantastik ve de dontastik bir hikaye… 😊

Çocuklar için yazılan bir kitabın içerisinde uzaylılar ile donları aynı sayfalarda görebiliyor ve okuyabiliyorsak eğer o kitabı oldukça nitelikli kitaplar arasına dahil edebiliriz demektir. Bunun içerisine bir de yaratıcılık, güldürü ve görsel şöleni eklersek o kitabın değerli olduğu kanısına varmak işten bile değildir. Biraz fazla övdüğüm düşünülebilir; ancak gerçek budur. Yapılan araştırmalar çocukların eğlendirici kitapları daha fazla tercih ettiğini söylüyor. Yani çocuklar, kendilerini güldüren kitaplara daha fazla ilgi duyarlar.

İşte bu kitap tam çocuklara göre. Aslında yayın tarihi eski (Orijinal basım 2007; Türkçe çeviri 2016) olmasına rağmen benim dikkatimi yakın zamanda çekti. Bu da benim ayıbım olsun 😊 Çocuklar ya da siz yetişkinlerin kitabı gülümsemeden hatta kahkahalar atmadan bitirebilme ihtimali yok, şimdiden söyleyeyim.

Uzaylıların Dünya’da ilgilerini ve dikkatlerini çeken tek şey iplere asılı olan donlar:) Onlarla oyunlar oynayıp, yarışmalar düzenliyorlar ve doyasıya eğleniyorlar. Bunları nasıl yaptıklarını görmek ve okumak gerçek anlamda eğlendiriyor ve gülümsetiyor. Kitabın görselleri en az hikayesi kadar müthiş resmedilmiş. Okumaya ve izlemeye değer nadide kitaplardan.

Bu arada; bir gün olur da Dünyamızı ziyaret edecek uzaylılar olursa umarım bunlar kadar sevimli ve eğlenceli olurlar 🙂

Bol gülücüklü mutlu okumalar 😊 

#okurdostukitap


Yorum bırakın